Calmare Moped Union

www.kalmarmopedunion.se

 

Klubbmöten 2019      Mötesvärdar


Januari                             

Februari              Styrelsen

Mars                    Peter Åke Lars Carl-Axel 

                

April                    Sven Börje Magnus


Maj                      Hazze Jörgen och Jörgen

Juni Rallyt

Juli inget möte

Augusti               Hasse Erland IngGun

September          Kjell Stefan Thomas

Oktober               Gert Benke Ann-Britt

November           Örjan och Hillman och Berit

December           Styrelsen

Söndag den 24 mars kl 09.00

Vid denna okristliga tid på en ledig dag manar vår outtröttlige ordförande ut oss för att köra moped!

Tanken är att vi ska börja testa sträckor som kan tänkas ingå i årets rallyrunda.


Samling utanför Citroen. Glöm inte långkallingarna!

Tisdag den 2 april

Så har det landat in till slut. Nä. vi ska varken till hamnen eller flyget.

I stället samlas vi på Larmtorget vid utescenen en stund före kl 18.00. Jörgen Astner, som är Teaterintendent, står färdig att släppa in oss i värmen för att visa runt oss på Kalmar teater. Det är ingen föreställning den kvällen och därför är inte heller teatercafét öppet.

När vi är färdiga på teatern åker vi därför vidare till Citygross och mumsar på en semla e d. Du/ni som kommer per moped borde väl kunna parkera vid utescenen.


Välkomna!

April april...

Vad månde du ha i ditt sköte?

Plan A har kraschat. Plan B är tämligen osäker. Tur att vi är några envisa jäklar. (Fanns t o m en plan C men nu är vi i hamn!)

Tisdag den 5 mars

Åter till ordningen! Första tisdagen i månaden kl 18.00.

Platsen är däremot ny. Ståthållaregatan 60 A, inte långt från källarlokalen där vi brukar hålla till ibland. Peter, Lars, Åke och Carl-Axel hälsar oss välkomna till en miljö där tågen för ovanlighetens skull avgår och ankommer precis i tid. Och dessutom på den tid som man själv bestämmer. Nu har ni nog räknat ut att tågen inte är särskilt stora eftersom de körs inomhus. Kalmar modelljärnvägsklubb kommer att visa oss sin hobbylokal och verksamhet.

Efter visningen förflyttar vi oss till ett annat ställe för att få lite fika i oss och passa på att spruta idéer inför årets upplaga av Unionsrallyt.


Välkomna!


Det finns olika sorters entusiaster. Vi är väl en sort som vägrar ta oss ur ungdomen genom att samla på gamla mopeder. Andra vägrar att ta sig ur barndomen genom att hålla på med modelljärnvägar. Jag måste säga att jag blev mäkta imponerad av Kalmar modelljärnvägsklubbs enorma anläggning i källarlokalen!

Klubbens ordförande pekar ut över Kvarnholmens stad. En fiktiv stad med miljöer från Kalmartrakten.


Det finns en mängd bilder och mycket mer att skriva när tiden tillåter...

I februari däremot

...så samlas vi för att avhålla årsmöte.

För 2019 är datumet den 5 februari kl 18.00 på Norden.

 

"Vi träffas på Nordens parkering vid bron över järnvägen. Ni som vill och kan - kom 17.00 så hinner vi se världens snabbaste tubfyllningsmaskin provköras. Den fyller 1000 tuber i minuten! Meddela mig gärna vilken tid du kommer så att vi kan möta dig på parkeringen. Välkommen!"

 

Så skriver vår ordförande Berit Hubinette i ett sms idag den 23 januari.

Jag tänker i alla fall hänga på låset och titta på rekordmaskinen!

 

Om du går in på hemsidan för Norden Machinery så kan du se några av tubfyllningsmaskinerna. En bild visar vår tilltänkta årsmöteslokal högt upp i det blå... eller snarare tegelgula.

 

Man kan bara tänka sig vilka strategiska beslut som tagits i denna fantastiska lokal en god bit ovanför Kalmars mark. Företaget NORDEN som har sina rötter i tändsticksfabriken spelar en betydande roll på världsmarknaden när det gäller tubfyllningsmaskiner.


Tyvärr är det strikt förbjudet att fotografera inne i produktionslokalerna. Ändå kan man nog konstatera att bilder eller ens filmer av det vi fick se aldrig skulle kunna ge rättvisa åt upplevelsen. Först körde man maskinen på 25 %. Därefter på halvfart. Redan då hade ögat svårt att hinna med att registrera vad som hände. I fullfartsläget står man bara och gapar. Att det fungerar över huvud taget!!! En maskin som kostar i storleksklassen 40 miljoner betalar sig på ca ett år. Och då pratar vi världsdelar där folk inte har samma löner som vi priviligierade väststatsmänniskor.


Årsmötet förlöpte väl ungefär som det brukar med ett stort undantag. För första gången i historien fick Stefan igenom sitt förslag om sänkt medlemsavgift. Från och med 2020 kostar det endast 50 kr att bli medlem i Calmare Mopedunion. Man måste trots allt beundra Stefan för att med en dåres envishet ha kämpat för denna fråga i alla år. Vad ska vi nu träta om vid årsmötena? Nåja, det finns nog andra spörsmål att bryta viljor kring - ähum.

Samma (gamla) styrelse valdes om och rösträknarna behövde, som tur var, inte visa upp sina mattekunskaper. Mange påstod visserligen att han kan räkna till fyra men jag undrar det jag. Idéer på verksamhet under året togs fram. Förslag om att besöka Pataholms hembygdsförening igen. Vi besökte väl dem för sådär tjugo år sedan. Den 15 juni Spelar Möre Rockers på Dalskärs camping. Ska det äntligen bli av att åka moppe dit ner? Gert ska vara där i alla fall. Att vi bestämmer en av sommarens tisdagar då vi gör gemensam entré i Kalmar folkets park "mä flagga å allt" å de då va. Sen föreslogs även en överraskning som vi av förklarliga skäl inte kan gå ut med offentligt.

Årets rally blir det 25 i ordningen. Det ska vi fira! Inget sagt om hur - men väl att vi ska det! Rent praktiskt kommer vi att finnas kvar på den gamla vanliga platsen vid Södra vägen.


Höll på att glömma att vi har fått en ny medlem som desutom arbetar på NORDEN. Längst ner i hörnet på bilden ovan sitter "Hillman" som egentligen Anders Samuelsson, fast det är det nästan ingen som vet.


Tack Örjan och Hillman och framförallt vår ordförande Berit för ett mycket lyckat årsmöte!


I januari månad

...så brukar vi bara smälta julmaten och fnissa åt dårarna som avlagt nyårslöften om att gå på gym resten av liv... året. Det vet vi ju hur det blir med.

Visste ni förresten var Jultomten tog vägen? Jag såg han bortåt Kavelbrosågen förra veckan.

Copyright © All Rights Reserved