Calmare Moped Union Historik


  1.  

Calmare Moped Union eller "Mopedofilerna" som klubben hette i början

bildades onsdagen den 23/11 1994. Olika grupperingar av veteran-mopedister

slog sig samman och när Jan-Erik Ståhl hade utställning på Kalmar läns museum bildades en riktig klubb. Då hölls även vårt första månadsmöte.

Sedan dess har vi alltid haft ett fast möte i månaden.

 

Namnet Mopedofilerna kom till på Rydaholmsrallyt i augusti samma år, där fyra

blivande medlemmar var med, alltså innan vi hade bildat vår klubb. Det var nämligen så att Teknikens Värld var där och gjorde reportage om rallyt. När rundan var avslutad och prisutdelningen avklarad började alla, utom vi, lasta upp sina mopeder på släpkärror. Vi hade nämligen kört moped dit (17 Mil) och var således tvungna att köra på samma fordon hem. Till saken hör att det ösregnade. Claes Johansson som skrev reportaget, tyckte att det var värt att ta en bild på oss. Han frågade också vad vi hette. Mopedofilerna, svarade någon, och därmed var klubbens namn myntat. Hela reportaget kallades för övrigt "Mopedofilerna".


Namnet Calmare Moped Union kom till 6:e April 1999. Namnet Mopedofilerna

som från början bara varit en oskyldig ordlek, började i vissa lägen bli en belastning för oss. Efter en omröstning föll valet på Calmare Moped Union.

 

Medlemsantalet låg till en början på knappt 10 personer, sedan har antalet

medlemmar ökat sakta men säkert. I dag är vi cirka 30 st.

Classic Motor gjorde ett reportage om en av grundarna av klubben, Hans Axelsson. Killen bakpå farsans Crecent 2000 är Andreas som nu (2024) har egna barn i ungefär den åldern. Hasse har fortfarande flera av fordonen på bilderna kvar i sin ägo.