Calmare Moped Union

www.kalmarmopedunion.se

 

Klubbmöten 2022      Mötesvärdar 


Vid årsmötet i april 2022 beslutades att nedan lista ska ses över.


Januari               Inget möte               

Februari             OBS ! Årsmötet inställt! OBS! Styrelsen

Mars                   Anders "Hillman" Samuelsson, Börje Älvhall

                           Magnus Minnert, Sven Carlsson 

April                   Årsmöte Berit Hubinette, Erland Eriksson

                           Gert Bergman, Jörgen Viktorsson

Maj                     Christoffer Weihs, Jörgen Pihl

                           Peter Andersson, Örjan Nilsson


Juni Rallyt          Rallyt - ALLA


Juli                     Ing-Gunn Axelsson, Stefan Svensson, Åke Eriksson

Augusti              Dan Isehav, Peter Kling

September          

Oktober               

November           

December           Styrelsen

Lördag den 4 juni. Läs mer om årets stora begivenhet i menyn till vänster i rallyinbjudan till UNIONSRALLYT 2022

Lördag den 14 maj

Mopedrally i Ruda. Kolla in Ruda Bygdegårds hemsida! Vid årsmötet framkom att flera medlemmar planerar att köra rallyt. Om man tar sig dit per moped hela vägen eller lastar moppen på en kärra är valfritt.

Motorfestival på Kalmartravet

Lördagen den 18 juni 2022 anordnas Kalmar On Wheels för första gången.

Det kommer att bli en dag fylld med fordon av olika slag, allt från veteranbilar och motorcyklar till sportbilar och traktorer. Och givetvis även mopeder!

Det kommer dessutom att bli olika aktiviteter och spektakulära uppträdanden för hela familjen. Vi i CMU kommer att vara med som partners och bland annat ställa ut en del av våra mopeder. Det här får du bara inte missa!

Gå in på hemsidan www.on-wheels.se eller Facebook Kalmar on wheels så kan du läsa mer om evenemanget

Tisdag den 3 maj

Vid årsmötet pratade vi om att vi ska använda majmötet till att provköra 2022 års rallyrunda. Sagt och gjort! Fast inte gjort i skrivande stund förstås.

Kl 16.30 samlas vi vid Larssons Bil. Ryktet säger att turen går i söderled och ligger runt 4 - 5 mil. Mer ska vi väl inte avslöja om sträckningen ännu. Men för den blåfrusne rally-utprovaren kan ändå utlovas lite kaffe och något att tugga på.

Väl mött!


Reportage från maj månads möte med provkörning av rallyrundan presenteras efter själva rallyt för att inte avslöja den stora hemligheten om var det går.

Årsmöte den 5 april

Tisdag den 5 april kl 18.00 träffas vi på NORDEN. Vi börjar med en rundvandring i lokalerna och sen håller vi årsmötet för 2022. Klubben bjuder på fika.

Alla medlemmar hälsas hjärtligt välkomna!

/Styrelsen och mötesarrangörerna


P.S. Glöm inte att ta med cash till medlemsavgiften så vi får den detaljen ur världen!


Calmare Moped Union har genomfört ännu ett välbesökt årsmöte!

Före själva mötet fick vi, som utlovat, möjlighet att gå runt i de enorma lokalerna som NORDEN disponerar. Vi som var med vid besöket i november 2020 minns hur vi kände oss som små myror i de då helt tomma salarna. Idag är verksamheten i full gång och det känns som en mer normal industrifastighet - fast stor!

I den centrala delen på andra våningen har man kontorslokaler.

Ljusa och luftiga lokaler. Gott om plats. Rent och fint!

Så här stor är den säger Gerra. Fast Tobbe ser ändå ganska tveksam ut.

Hur mycket väger en veteranmopedklubb?

Vi ställde oss på vågen och fick svaret - bredvid nödutgångsskylten. Fast några var lite blyga och ställde inte upp, så det blev bara 1760 kg.

Efter rundvandringen och en fikastund vidtog årsmötesförhandlingarna. Det var väl Ingen större dramatik förutom att valberedningen inte hade lyckats få fram någon kandidat till sekreterarposten. Efter en stund erbjöd sig vår nygamla medlem Mats Hobring att efterträda Carl-Axel Hjort. Han fick en varm applåd! Berit omvaldes på ordförandeposten liksom de flesta andra förtroendevalda. Styrelsen ska se över mötesansvariga för resten av året så att nya och gamla medlemmar blandas upp lite. Alla verkar vara sugna på nya verksamheter och det blir troligen så. Lite utflykter till andra klubbars rallyn och kanske rentav en bussresa framåt hösten. Givetvis ordnar vi vårt eget rally första helgen i juni - Äntligen!!! som di säjer i finare kretsar. Två nya medlemmar hälsades välkomna till klubben; Magnus Lindesson och Nisse som påstod att ändå ingen vet vem man menar ifall man säger hans fullständiga namn - Nils-Göran Johansson.

Till sist en liten bildgåta. Tror du att det föreställer en uridom, en blodgivarpåse för blodgrupp 0 eller en tandkrämstub som någon trampat på?

Söndag den 27 mars

Som vi har informerat om tidigare så ställdes vårt planerade årsmöte in i februari.

Nu har ju svenska styret öppnat för ett folkligt kosläpp så möjligheten finns väl att kunna genomföra årsmötet så småningom. Fast det lutar åt att vi tar det framåt april så att vi kan vara utomhus. Det var faktiskt ganska mysigt att ha mopederna inom räckhåll i somras. Vi kunde ju nästan både känna lukten av dem och t o m känna på dem, om man hade långa armar.


Nu har dimmorna skingrats och detaljerna fallit på plats rörande mars månads aktivitet. Vi ska delta i Åby Hembygdsförenings


Mopedens dag


På Hembygdsföreningens hemsida finns mer uppgifter om programmet men sammanfattningsvis så är det vi och Tramp Kickers som är attraktionen. Lasse ställer ut sin fina mopedsamling. Fika finns att köpa för 30 kronor och en grill kommer att tändas så att man kan grilla sin medhavda korv. Om vädret är tjänligt så tänker vi oss att de som så vill, samlas med mopeder vid Rasta kl 10.00. En tänkbar runda vore väl Elverslösavägen, Kläckebergavägen till Lindsdal, över Förlösa och vidare upp till Läckeby. Hembygdsgården ligger i nära anslutning till Kyrkan. Mopedens dag öppnar officiellt kl 11.00 och håller på till 14.00


Marsmänniskorna hälsar alla klubbmedlemmar välkomna!

Mopedens dag i Åby kan kort och gott sammanfattas i ett ord; SUCCÉ !!!

Tramp Kickers kom med ett stort antal mopeder och större delen av CMU´s medlemmar var på plats, med eller utan moped. Mycket att titta på, Kåv mä bröö och hembakt fika. Vad mer kan man begära? Ordförande Åke Rudolfsson gick runt och myste. Han hintade om att det mycket väl kan bli en tradition. Vi var många som hummade instämmande. Den som lever får se.

Solen sken över Åby hembygdsförenings lokaler som är sprängfyllda med gamla (!) jordbruksmaskiner. Den sken även på utställare och besökare. Om man stod mot en södervägg så var det ganska skönt, annars blåste det småspik.

Försök förklara för dagens unga motorentusiaster som dånar omkring i trettiobegränsade, föräldrasponsrade BMW, Merca, Jaguar och andra lyxbilar, att det här! Det är en riktig EPA-traktor. Underbart misständande och fylld av decibel!

Musik för ett motoröra!

Två mycket välbevarade svenska mopeder. Monarpeden i ett härligt orört men ändå mycket fint skick! 

Tyvärr blev det inte så mycket fotograferande från min sida. Om någon har bilder så hör gärna av er så fyller jag på med fler efter hand.

Tisdag den 1 februari

Hade vi planerat att ha vårt årsmöte.

På grund av den galopperande smittspridningen av Covid så har vi beslutat att skjuta fram mötet på obestämd framtid. Förhoppningsvis blir förutsättningarna bättre framåt vårkanten. Vi återkommer med besked om när vi kan genomföra ett smitt-säkert årsmöte. Under tiden får ni tvåtakta på!


Lite ljus i mörkret kan man få om man besöker hemsidan "Motornörd".

Nyligen publicerades ett avsnitt med vår pratglada gamla motivlackerare från Nybro Molle. I ett annat avsnitt intervjuas en riktig norrlänning om moped-dragracing. Riktigt galet! Man får bl a höra en av hans mopeder varva över 16 000 rpm.

Mopedutbildning

För den som har ett brinnande intresse för att lära sig mer om motorrenovering, eller ljudbyggarkonsten när det gäller tvåtaktare, finns det nu möjlighet att förkovra sig.  Hasse Axelsson drar igång sådana kurser i sin lokal på Ståthållaregatan i Kalmar. Kontakta honom på tel 070-2218088.