Calmare Moped Union


www.kalmarmopedunion.se


 

Klubbmöten 2021      Mötesvärdar


Januari                                 Inget möte

               

Februari                               Nakenbad och korvgrillning


Mars                                    Inget möte

           

April                                    Inget möte


Maj                                      El-moped  inställt


Juni                                     Rallyt blev inställt


men istället hade vi ett åkmöte och ett årsmöte


Juli                                       ...


Augusti                                ...


September                           ...

 

Oktober                                ...


November                            ...


December                            Styrelsen

Årsmöte tisdag den 29 juni

Tro det eller ej men nu ska det äntligen bli av att hålla årsmötet för 2021 !

Mötet kommer att hållas utomhus. Vi träffas på Skälby vid grillplatsen som ligger i närheten av den första parkeringen man kommer till, vid infarten till området. Vi hade ett möte där för några år sedan.


Samling där kl 18.00


Klubben bjuder på mat men ni får själva fixa till den:) Det blir m a o grillat. Skulle ovädersgubben, mot förmodan, ställa till det för oss så har styrelsen en plan B i (B)akfickan.


Styrelsen hälsar alla medlemmar välkomna till Årsmöte!

Mopedkörning

Nu måste vi helt enkelt ut och köra moped!

På onsdag den 8 juni kl 18.00 samlas vi vid Larssons bil. Vi kör en sväng i de vackra omgivningarna. Ingen rutt är planerad så ta med knogjärnet och plädera för dina förslag. För ordningens skull bör vi väl vara tillbaka vid utgångspunkten runt 20.00


Välkomna!

En liten försmak av hur det gick med åkmötet den 8 juni. Jag återkommer med fler bilder och text.

Efter en linjal-liknande inledning på kvällens utflykt hamnade vi på en mycket naturskön plats vid ån i Hossmo. Det märktes tydligt att det var länge sen vi träffades senast. Alla gick omkring och pratade med varandra och bara myste.

Även 2021 är vi tvungna att ställa in vårt mopedrally!

Beskedet om de minskade restriktionerna kom lite för tätt inpå för att vi skulle klara av logistiken. Vi hoppas och tror att vi kan komma igen nästa år och ordna ett hejdundrans rally!

TYVÄRR !!!

Som så mycket annat så sätter smittspridningen stopp för vår tilltänkta provkörning av elmopeder. Styrelsen har beslutat att ställa in aktiviteten den 5 maj. Därmed inte sagt att den inte kan bli av vid ett senare tillfälle! När det kan bli möjligt är jättesvårt att säga i dagsläget. Vi får helt enkelt vänta in att omständigheterna och myndigheternas rekommendationer visar att det går att genomföra på ett säkert sätt.

Fem fem fem

Den femte maj kl sjutton noll noll

Då finns det möjlighet att provköra EL-moped för den som är intresserad. Alternativ 1 på Södra vägen i Kalmar erbjuder den som vill att prova de nya EU mopederna med nollutsläpp vid körning. Du som funderar på att åka dit ska även tänka på att Kalmar har ett pressat smittoläge nu! Även om det är körning utomhus det handlar om, så ska du vara noga med att hålla avstånd till andra människor där och gärna bära skyddsutrustning!

Kalmar kommuns Socialförvaltnings framsynta enhet för Fastighet och teknik har inhandlat 2 st Yadea EL-mopeder som ska användas som alternativ inom bilpoolen. Suveräna city-commuters!

Vilken dag!

Visserligen slogs det värmerekord några dagar före med 17 plusgrader vid Kalmar flygplats men den stunden på stranden som vi fick uppleva den 28 februari kändes det som om vi hade kommit en bit in på försommaren redan.

Ingen kom körandes naken men det var i alla fall tre medlemmar som hade vett att ta mopeden till nakenbadet. Heder åt dem! 

Eftersom jag hade en låda ved med mig så kunde jag inte ta Floridan. Jag kom i så god tid att jag hann gå en runda och kolla in omgivningarna.

Chefen (till höger) såg till att allting gick lugnt och städat till. Att han står mitt uppe i vad som på somrarna tydligen brukar vara en blomplantering tycktes inte bekomma honom särskilt mycket.

Chefen (till höger) gick omkring och kastade kniv och bussade hunden på mig. Annars hade vi det väldigt trevligt i eftermiddagssolen. Vi var överens om att det finns mycket man kan göra utomhus, trots pandemin med sina restriktioner. Däremot lär det väl dröja innan vi kan ha några sammankomster inomhus.


Tack alla som hade hörsammat inbjudan och tack chefen för plastspannet så att vi kunde släcka elden ordentligt efter oss!

Då gör vi såhär! Packa ryggan med kåv o bröö. Sätt dig i ett lämpligt fordon och ställ in GPSen på Nakenbadet på Värsnäs. Där ska finnas en rejäl grillplats. Elden tänds i god tid före kl 14.00 på söndag den 28 februari.

Valfri klädsel. Den som kommer körandes naken på moped kommer att få en särskild utmärkelse. Och förmodligen förfrysa både det ena och det andra.

Det ryktas om flera mopedentusiaster som kan tänkas vara intresserade av att komma med i vårat gäng. Ta gärna med någon ny adept!


Varmt välkomna!

Jag har blivit bönhörd! Ja, inte på något religiöst vis och definitivt inte från något religiöst håll! Men det har kommit ett förslag från en sällskaps-törstande medlem. Hans namn börjar med B och slutar med je.

Skulle vi inte kunna träffas och grilla korv sista helgen i februari? Vi lägger upp det på enklast tänkbara sätt. Var och en tar med egna korvar med tillbehör. Någon får ju ta på sig att ordna med antingen grillkol eller några famnar med ved som kan bli till glöder. Nu är det ju väldigt populärt att vara ute och grilla, bland folk i allmänhet och dessutom sportlov, så risken är väl att fler har kommit på samma goda idé. Vi får försöka hitta en avlägsen, lämplig plats. Förslaget är framlagt till styret(haha) och vi får väl återkomma med närmare detaljer om var det ska ske och vem man ska anmäla sitt intresse till.

Under tiden får ni roa er på egen hand. Kanske baka några mopedsemlor eller något.

Fler idéer: När det vita guldet har smält bort och solglasögonen har tagits fram så skulle vi kunna ta oss in till Södra vägen och samlas utanför Alternativ 1. De har ju börjat sälja EL-mopeder och det skulle inte vara omöjligt att vi får ta oss en provtur med dem, har Tom sagt. Även den här idén får väl processas lite angående tidpunkt och utformning. 

Tisdag den 2 februari

Årsmöte...


...hold Your ponyhorses!


Det kan ju inte bli något årsmöte ännu, utifrån det rådande smittoläget. Styrelsen kommer att diskutera hur vi ska hantera situationen och när det kan bli aktuellt att ha årsmötet. Som flera jag har pratat med har sagt, så kanske det vore möjligt att genomföra någon slags körövning framåt vårkanten, där vi träffas på behörigt avstånd, kör en runda, och skiljs åt utan att vara för nära varandra. Däremot att sitta inomhus och hålla möte är ju inte lämpligt.


Styrelsen kommer att redovisa ett förslag inom kort.

För att vi inte ska deppa ihop fullständigt så vill jag ha in rapporter om galna upptåg och idéer om vad som faktiskt går att göra. Den här sidan ska hållas levande från månad till månad tills vi har ett någorlunda normalt mopedår igen!


Jag vet att det har försigått en del konstigheter på andra sidan sundet, från Kalmars sida sett. Jag väntar på material från det.Sedär! Den som väntar på nå´t gott!

Låt mig presentera storyn om den Öländska tomten som struntade i julklappsutdelningen och tog sig en runda per moped till södra udden på självaste Julafton. 

Första nöd-stoppet gjordes på den antika bron över floden Kwai eller vad den nu heter. Efter den nöd-vändiga avtappningen var floden sig inte lik.

Man har väl hört talas om Bromtymolblått men här ser det snarare ut som att Hulken har varit framme och lättat sig.

Tomtenissarna som hade hört talas om planerna hade förberett en rastplats åt tomten.

Rudolf med röda mulen ledsagade, i vanlig ordning, tomtefar längs kustlinjen och hade även sett till att det fanns förplägnad i form av både mat och varm dryck. Det var ju inte årets varmaste dag på Julafton 2020!

Ho Hoo Hoo!

Här är det nästan fullbordat. Ifall Tomtefar och Rudolf nådde ända ner till Södra udden står skrivet i nästa års önskelista. Att det var en bragd att ta sig från Rälla till Törnbotten och vidare längs Östre siin ändan ner te söör udden, det ska ingen tvivla på! Sen var det nog ganska bistert att ta sig uppåt igen längs väster siin.

Vet inte ifall gröna och blåa renar är det nya inom tomtebranschen men enligt vanligtvis välunderrättade källor så lunkade de på utan problem.

Fotnot eller red anmärkning e d.

Om ni lovar att inte säga nåt till oskyldiga och ännu troende små barn så har väl alla initierade läsare upptäckt att de blåfrusna hjältarna är de som vanligtvis utför andra hjältedåd vid vårt årliga rally. Nämligen att bärga mopeder som blivit stående längs rundan.


Vi välkomnar, som sagt, information om fler stolleprov eller andra mer seriösa uppslag med mopedanknytning!


Snart är det våår!