Calmare Moped Union


www.kalmarmopedunion.se


 

Klubbmöten 2021      Mötesvärdar


Januari                                 Inget möte

               

Februari                               Nakenbad och korvgrillning


Mars                                    Inget möte

           

April                                    Inget möte


Maj                                      El-moped


Juni                                      ...


Juli                                       ...


Augusti                                ...


September                           ...

 

Oktober                                ...


November                            ...


December                            Styrelsen

Fem fem fem

Den femte maj kl sjutton noll noll

Då finns det möjlighet att provköra EL-moped för den som är intresserad. Alternativ 1 på Södra vägen i Kalmar erbjuder den som vill att prova de nya EU mopederna med nollutsläpp vid körning. Du som funderar på att åka dit ska även tänka på att Kalmar har ett pressat smittoläge nu! Även om det är körning utomhus det handlar om, så ska du vara noga med att hålla avstånd till andra människor där och gärna bära skyddsutrustning!

Kalmar kommuns Socialförvaltnings framsynta enhet för Fastighet och teknik har inhandlat 2 st Yadea EL-mopeder som ska användas som alternativ inom bilpoolen. Suveräna city-commuters!

Vilken dag!

Visserligen slogs det värmerekord några dagar före med 17 plusgrader vid Kalmar flygplats men den stunden på stranden som vi fick uppleva den 28 februari kändes det som om vi hade kommit en bit in på försommaren redan.

Ingen kom körandes naken men det var i alla fall tre medlemmar som hade vett att ta mopeden till nakenbadet. Heder åt dem! 

Eftersom jag hade en låda ved med mig så kunde jag inte ta Floridan. Jag kom i så god tid att jag hann gå en runda och kolla in omgivningarna.

Chefen (till höger) såg till att allting gick lugnt och städat till. Att han står mitt uppe i vad som på somrarna tydligen brukar vara en blomplantering tycktes inte bekomma honom särskilt mycket.

Chefen (till höger) gick omkring och kastade kniv och bussade hunden på mig. Annars hade vi det väldigt trevligt i eftermiddagssolen. Vi var överens om att det finns mycket man kan göra utomhus, trots pandemin med sina restriktioner. Däremot lär det väl dröja innan vi kan ha några sammankomster inomhus.


Tack alla som hade hörsammat inbjudan och tack chefen för plastspannet så att vi kunde släcka elden ordentligt efter oss!

Då gör vi såhär! Packa ryggan med kåv o bröö. Sätt dig i ett lämpligt fordon och ställ in GPSen på Nakenbadet på Värsnäs. Där ska finnas en rejäl grillplats. Elden tänds i god tid före kl 14.00 på söndag den 28 februari.

Valfri klädsel. Den som kommer körandes naken på moped kommer att få en särskild utmärkelse. Och förmodligen förfrysa både det ena och det andra.

Det ryktas om flera mopedentusiaster som kan tänkas vara intresserade av att komma med i vårat gäng. Ta gärna med någon ny adept!


Varmt välkomna!

Jag har blivit bönhörd! Ja, inte på något religiöst vis och definitivt inte från något religiöst håll! Men det har kommit ett förslag från en sällskaps-törstande medlem. Hans namn börjar med B och slutar med je.

Skulle vi inte kunna träffas och grilla korv sista helgen i februari? Vi lägger upp det på enklast tänkbara sätt. Var och en tar med egna korvar med tillbehör. Någon får ju ta på sig att ordna med antingen grillkol eller några famnar med ved som kan bli till glöder. Nu är det ju väldigt populärt att vara ute och grilla, bland folk i allmänhet och dessutom sportlov, så risken är väl att fler har kommit på samma goda idé. Vi får försöka hitta en avlägsen, lämplig plats. Förslaget är framlagt till styret(haha) och vi får väl återkomma med närmare detaljer om var det ska ske och vem man ska anmäla sitt intresse till.

Under tiden får ni roa er på egen hand. Kanske baka några mopedsemlor eller något.

Fler idéer: När det vita guldet har smält bort och solglasögonen har tagits fram så skulle vi kunna ta oss in till Södra vägen och samlas utanför Alternativ 1. De har ju börjat sälja EL-mopeder och det skulle inte vara omöjligt att vi får ta oss en provtur med dem, har Tom sagt. Även den här idén får väl processas lite angående tidpunkt och utformning. 

Tisdag den 2 februari

Årsmöte...


...hold Your ponyhorses!


Det kan ju inte bli något årsmöte ännu, utifrån det rådande smittoläget. Styrelsen kommer att diskutera hur vi ska hantera situationen och när det kan bli aktuellt att ha årsmötet. Som flera jag har pratat med har sagt, så kanske det vore möjligt att genomföra någon slags körövning framåt vårkanten, där vi träffas på behörigt avstånd, kör en runda, och skiljs åt utan att vara för nära varandra. Däremot att sitta inomhus och hålla möte är ju inte lämpligt.


Styrelsen kommer att redovisa ett förslag inom kort.

För att vi inte ska deppa ihop fullständigt så vill jag ha in rapporter om galna upptåg och idéer om vad som faktiskt går att göra. Den här sidan ska hållas levande från månad till månad tills vi har ett någorlunda normalt mopedår igen!


Jag vet att det har försigått en del konstigheter på andra sidan sundet, från Kalmars sida sett. Jag väntar på material från det.Sedär! Den som väntar på nå´t gott!

Låt mig presentera storyn om den Öländska tomten som struntade i julklappsutdelningen och tog sig en runda per moped till södra udden på självaste Julafton. 

Första nöd-stoppet gjordes på den antika bron över floden Kwai eller vad den nu heter. Efter den nöd-vändiga avtappningen var floden sig inte lik.

Man har väl hört talas om Bromtymolblått men här ser det snarare ut som att Hulken har varit framme och lättat sig.

Tomtenissarna som hade hört talas om planerna hade förberett en rastplats åt tomten.

Rudolf med röda mulen ledsagade, i vanlig ordning, tomtefar längs kustlinjen och hade även sett till att det fanns förplägnad i form av både mat och varm dryck. Det var ju inte årets varmaste dag på Julafton 2020!

Ho Hoo Hoo!

Här är det nästan fullbordat. Ifall Tomtefar och Rudolf nådde ända ner till Södra udden står skrivet i nästa års önskelista. Att det var en bragd att ta sig från Rälla till Törnbotten och vidare längs Östre siin ändan ner te söör udden, det ska ingen tvivla på! Sen var det nog ganska bistert att ta sig uppåt igen längs väster siin.

Vet inte ifall gröna och blåa renar är det nya inom tomtebranschen men enligt vanligtvis välunderrättade källor så lunkade de på utan problem.

Fotnot eller red anmärkning e d.

Om ni lovar att inte säga nåt till oskyldiga och ännu troende små barn så har väl alla initierade läsare upptäckt att de blåfrusna hjältarna är de som vanligtvis utför andra hjältedåd vid vårt årliga rally. Nämligen att bärga mopeder som blivit stående längs rundan.


Vi välkomnar, som sagt, information om fler stolleprov eller andra mer seriösa uppslag med mopedanknytning!


Snart är det våår!