Calmare Moped Union

www.kalmarmopedunion.se


Klubbmöten 2023 Mötesvärdar
Januari           Inget möte

Februari         Årsmötet Styrelsen

Mars               Börje Mange Sven Thomas.


April               Hasse_A Tobbe Erland Nisse_J


Maj                 Mikael_K och rallykommittén


Juni                Rallyt - ALLA


Juli                 Lasse Hillman CA_Hjort Christoffer_W


Augusti          Berit Ing-Gunn Magnus_L Jörgen_P


September     Åke Stefan Kjelle Kent_E


Oktober          Örjan Benke Ann-Britt Gert


November      Peter Mats Hazze Kjell_L


December      Styrelsen


Om du upptäcker att du inte kan medverka på din tilldelade månad har du själv ansvar för att "byta jämnt" med någon i en annan månad.

Tisdag den 7 mars

OBS TIDEN!!!  Kl 17.30

Vi ska återigen göra ett besök ute på flygplatsområdet. Flottiljvägen 15. Vi har faktiskt t o m varit i de här lokalerna förut men då var det ett företag som hette Ariterm som huserade där. Sedan några år tillbaka så håller Omsorgsförvaltningen i Kalmar kommun till här. Lite olika delar som servar basverksamheten - äldreomsorg.


Kontorslokaler för larmoperatörer, vaktmästare som har centraliserats hit, några personer som håller på med utredningar och annat, samt slutligen några chefer. Ca 30 st damer och herrar inalles. Utanför lokalerna står en hyfsad fordonsflotta parkerad med några specialbilar som vi hoppas få kika på. Åsså en elmoped, ifall de inte har flyttat på den sedan jag slutade där i somras.


Nu får vi inte glömma att bestämma vilka som ansvarar för månadsmötena framåt. För april är förslaget  Hasse A. Erland, Tobbe och "Nisse".

Se där... (om man tittar noga längst ner till höger i bilden) Elmopeden står kvar där jag ställde den i juni 2022. Tyvärr är det kanske inte så många som har använt den sen dess.


När alla hade sparkat av sig snön, skakat av jackorna och hängt upp dem så kunde vi bänka oss i den fräscha konferenslokalen. Min gamla kontorskamrat Roger gav oss en intressant föreläsning och uppvisning av de vanligaste typerna av larm som används inom Omsorgen. Det är mycket spännande teknik. Det finns hur mycket high tech som helst men på en kommunal budget och med det ansvar man har gentemot brukarna så får man gå balansgång mellan smart teknik och pålitlighet och användbarhet. Man tummar aldrig på säkerheten i systemen! Det hindrar inte att Teknikenheten kör en del pilotprojekt för att testa nya idéer och uppfinningar. En del såna kan bli aktuella några år framåt när det finns en stabil produktion, service och när barnsjukdomarna har rättats till. 

Roger visade oss hur t ex hemtjänstpersonal m h a sina tjänstetelefoner öppnar brukarnas ytterdörrar eller medicinskåp. Allting loggas så att man kan gå tillbaka och se vem som har gjort vad. Larmen går oftast till ledningscentralen ute vid brandstationen. De är bemannade 24/7 och de kontaktar rätt personalgrupp. Inget larm är avslutat förrän en adekvat åtgärd har satts in.


Min gamla kollega Mikael Lundgren som jag hjälpte med att ha lite koll på SOC bilar har numera stigit i graderna och är chef för teknikenheten inom OMS.

Tillsammans visade vi runt i lokalerna och berättade om de olika funktionerna. Bl a finns en välutrustad cykelverkstad som har ersatt den tidigare funktionen som köptes in på entrepenad. Bl a från Stig Nilssons en gång i tiden. Vaktmästarnas flådiga öppna kontorslandskap på andra våningen låg tyvärr i mörker.

Efter rundvandringen satte vi oss åter runt konferensbordet för att ta oss en fika och dryfta klubbens verksamhet framåt.

Hazze ska, i samarbete med Mats, kontakta centrumledaren på Giraffen för att prata om ett upplägg där vi ställer ut våra mopeder utanför ingången från Verkstadsgatan (systemet). Utställningen ska ske någon gång i maj i samband med att det ordnas loppis där.


Ett annat förslag är att vi samlas utanför en frisör på S:a Långgatan. Vi hänger där i en timma och sen kör vi en runda. Hazzes frisör kontaktar centrumledaren om tillstånd för att ställa ut mopederna. Inget datum är bestämt.


Mikael informerade om rallygruppens arbete. Det är nu officiellt klart och godkänt att start- och målplats blir på Svenssons Motor vid Mose Krog trafikplats utanför Läckeby. Arbetet med nya pilar beskrivs i artikeln nedan.

Vi ska även göra en inventering av övrigt rallymaterial som ska ingå i den årliga materiellistan.


Vi hälsade en ny medlem välkommen: Kjell Lindberg köpte moped nu i helgen och är både nyfiken och förväntansfull på vad vår klubb kan erbjuda. Vi ska nog inte göra honom besviken. Klubben har inte varit så här aktiv på många år


Thomas tog upp frågan om vårt militärrält. Eftersom det inte verkar finnas något större intresse från någon att köpa det så kanske vi kan göra en god gärning och skänka det till Ukraina. Ett enhälligt möte röstade för det.

Thomas undersöker vem som kan ta hand om det. Hittar vi ingen så erbjuder sig Thomas att ta det på pakethållaren och köra ner med det.

Rallygruppen

Rallygruppen som tillsattes vid novembermötet har varit hyperaktiv!

Förutom att ta fram underlag för diskussionerna vid årsmötet har man hunnit med att sortera fram ett hållbart alternativ för start- och mål vid 2023 års rally. Ett studiebesök på plats har gjorts. Alla är överens om att det är en mycket lämplig plats! Man har beslutat att ta fram nya pilar och börjat tillverka dessa. Man har även påtat i funderingarna/planerna på samarbete med Mopeddelar.se om ett gemensamt rally. En information kommer att ges vid mötet i mars.

Full rulle !

Ett fantastiskt teamwork gjorde att målningen av Hasse o Ing-Gunns gamla klickgolv gick som en dans. Två strykningar med orange färg är klara. Vi får se ifall det behövs en tredje för att få rätta stunsen. Sen ska golvet sågas upp till rätt storlek och slutligen ska en svart pilspets målas dit.

Som den uppmärksamme och vakne betraktaren redan har förstått så målas pilarna alltså i Calmare Mopedunions färger.

Stilarna är olika. Höger eller vänster? Handskar eller inte? Pekfingrar eller knytnävar? Vad Hillman gör med sin vänstra hand vill vi inte veta!

Tisdag den 7 februari

Årsmöte kl 18.00. Vi samlas i källarlokalen på Sjöbrings väg. Det blir väl som vanligt årsmötesförhandlingar, val av styrelse och diskussioner om 2023 års verksamhet. Förhoppningsvis har rallykommittén hunnit spåna lite om hur årets rally kan komma att utformas. Våren kommer antagligen rusande med sedvanlig hastighet. Vi ska även stadfästa vilka som ansvarar för vilket möte under det kommande året.


Styrelsen hälsar alla medlemmar välkomna!

Bilder från ett årsmöte är svårt att få till att bli spännande.

Ett årsmöte kan ju vara dötrist och formellt eller jobbigt och långdraget...

...eller alldeles fantastiskt underhållande. Vad det är med våra årsmöten som lockar vet inte jag men att 22 av 30 medlemmar dyker upp är ändå väldigt bra måste man väl säga.

(och hunden Zebbe förstås - kan ses nedanför Hasses skägg)

Förra årsmötet bytte vi sekreterare och i år var det kassörens tur att bytas ut.  Vår nya kassör heter Börje Älvhall. Vi fick även en ny revisor, Erland Eriksson. Vår eminenta valberedning utökas med en suppleant, Jörgen Pihl. Vi skulle ha presenterat förslaget till mötesansvariga men det föll bort utan att någon la märke till det. Marsmötet är fixat och vid det mötet tar vi upp resten av årets ansvariga.

Under övriga frågor kom det flera förslag på verksamheter under det kommande året. Inga beslut togs men styrelsen kommer att behandla förslagen.

Hasse föreslog en tvådagarsresa till Simrishamn för att titta på:

Autoseum Nisse Nilsson collection.

Tobbe föreslog en bussresa (vad annars) till Hjorteds mopedmuseum.

Mange informerade om att Åby hembygdsförening ordnar barnens dag den 14 maj. Ähum??? Jo det var något med mopeder åxå. Vi får återkomma.

Lasse informerade om att det blir mopedrally i Ruda i år igen den 13 maj.

Hazze tyckte att vi skulle köra moped över Ölandsbron till en mopedaktivitet på Himmelsberga i höst. Vi som har provat att köra moped på Ölandsbron gör inte om det! Livet är för kärt. Däremot kan man ju vara med på aktiviteten.

Hazze ska även undersöka ifall vi kan ha en mopedutställning inne på Giraffen en lördag, när de har loppis. Sen tyckte han även att vi skulle åka moped till hans frisör - oklart varför.

När förhandlingarna avslutats och mötet närmade sig slutet så hade de flesta betalat sina medlemsavgifter och även våra nya ryggsäckar och kepsar.


Och med det förklarar jag årsmötesreferatet avslutat. Vi ses vid flyget!

Nytt år!

Nya möjligheter, nya möten, nya medlemmar, nya mmm...

Cykel? Motorsåg? Moped? - Eller kanske allt på samma gång!

Det gläder ett gammalt motorhjärta att dagens ungdom håller kreativiteten levande. För att inte länsman ska bli alltför nyfiken får platsen förbli hemlig. 

Om den fungerar? Jajjamännsan! Jag har en ännu hemligare film:)