Calmare Moped Union

www.kalmarmopedunion.se

 

Klubbmöten 2020      Mötesvärdar


Januari               Inget möte                    

Februari             Styrelsen

Mars                   Carl-Axel Lars Peter Åke             

April                   Hazze Jörgen och Jörgen Kent


Maj                     Börje Magnus Sven


Juni Rallyt          Tyvärr inställt !

Juli inget möte

Augusti               Erland Hasse IngGun

September          Kjell Stefan Thomas

Oktober               Ann-Britt Benke Gert

November           Berit Hillman Örjan

December           Styrelsen


 

                                Inget  UnionsRally 6 juni 2020

 

         Vi har planerat årets rally till första lördagen i juni som vanligt,

                      MEN ni har sett på nyheterna vad som händer.

      Calmare Moped Union har därför beslutat att ställa in årets rally.

 

                   Ev. kör vi ett mindre rally i slutet av september

                                 men inget är definitivt bestämt.

                  Kolla på vår hemsida www.kalmarmopedunion.se

                                       där vi lägger ut information.

 

  Hjälp oss sprida denna information, vi har visserligen en stor mängd        mailadresser till gamla rallydeltagare men många fungerar inte.

 

 Det är inte förbjudet att dra en runda i ensamhet och sprida blårök!!!!!

                                   Ta väl hand om er!

 

Lördag den 6 juni

Rallyt i juni 2020 är och förblir inställt!


För att inte klubbmedlemmarna ska drabbas av abstinens så planeras en aktivitet enbart för klubbens medlemmar med inriktning på en riktig långrunda per moped. Vi utgår från Larssons Motor och kör norrut via småvägar. Mot Läckeby, Rockneby och Kåremo, för att sedan köra ut mot kusten. Om hängslena håller och vi inte får för många loppor på tändstiften så tänker vi äta lunch på Timmernabbens Rökeri. Därefter är planerna inte så hårt fastställda. Den som vill får ta med sig varm dryck och något tilltugg att mumsa på antingen på vägen ut eller hem, ifall vi inte hittar något lämpligt fikaställe.


Samling och avfärd från Larssons Motor kl 09.00 på lördagsmorgonen.

Räkna med att det blir en lång dag i friska luften!

För att vi ska ha ett hum om hur många som kommer är det anmälan till Berit senast den 4 juni.

Välkomna!

Tisdag den 5 maj

Som det ser ut en vecka före majmötet bedömer vi att vi ska kunna träffas och ha en aktivitet, givetvis med hänsyn taget till social distansering. Vi inleder med en liten mopedtur från Kalmars södra- till de norra stadsdelarna. På norra industriområdet bjuds vi in till en fikastund och visning av lokaler. Det blir inte annorlunda än att gå och handla i en större affär. Alla klubbmedlemmar är välkomna! Om någon känner oro för att delta så ska ingen annan säga något om det. Var och en tar sitt beslut!

För att kunna beräkna hur många liter kaffe och hur många kilo vetebröd som ska förberedas gäller anmälan till Sven Carlsson senast söndagen den 3 maj kl 18.00.

Ring SMS'a eller maila! (eller varför inte sväng förbi mitt?)


Samling på Tegelviken vid Kalmar Södras träningsplan kl 17.30


Hjärtinnerligen Välkomna!

På med solglasögen eller svetsglas för här kommer en blänkare:

Vi som ansvarar för mötet den 5 maj håller tummarna för att det inte blir fler och hårdare restriktioner utan att vi kan ordna ett moppemöte inom klubben. Vi blir ju max ett tjugotal. Håll korpgluggarna öppna och landa in här på hemsidan med jämna mellanrum så får du veta ifall det blir något av i maj! 

Ett glatt gäng dök upp vid Södra utmarken. En del så ivriga att de varit där en timma före utsatt tid. Det smög sig även in en Japan i gänget. Ja, inte till nationalitet som person men körandes en Suzuki -79. Christoffer Weihs hade fått nys om vårt möte. Vi hälsar honom välkommen och hoppas att han inte blev avskräckt av det första mötet med oss!

Efter en längre runda än som var tänkt med lite kluriga genvägar så nådde vi vårt mål - Hydroscands lokaler på Dragonvägen. De där skyltarna med ett streck över bil och mc, det måste väl betyda att man ska köra moped där?


Vi möttes av en stor manlig grill och fick oss till livs mycket välsmakande korvar.

Att grabbarna som driver butiken har ett mopedintresse gick inte att ta miste på. Ett par perfekt renoverade mopeder stod i pole position när vi klev in.

Rör det rör - rör det oss! Den reklamen hade Läckeby Rör på 80-talet. Vet inte om det går att hitta på någon liknande slogan om slangar. I så fall kan Hydroscand med stolthet använda den. Slangar för olja, vatten, luft och allt annat du kan komma på att ha en slang till. I alla tänkbara dimensioner åxå. Här fanns mycket intressant att titta på och även att köpa. De har även en fräsch reparationsbuss som används när något gått sönder ute i buschen. Det brukar ju sällan paja hemma i garaget så att säga.


Vi tackar för god mat och ett intressant besök! Välkomna till nästa års rally!

Tisdag den 7 april

Jösses vad det har hänt mycket de senaste två veckorna!

När vi satt på mötet ute på Svenssons Motor och pratade om vad vi skulle göra av alla våra pengar och smidde planer på utflykter... inte var det någon som nämnde ordet Coronavirus då!

Gänget som planerar aprilmötet har dock inga tankar på att ställa in det! Det blir i huvudsak en uteaktivitet - vi ska helt enkelt ut och köra moped! En runda på ca tre mil med ett stopp på halva vägen för lite fika, plus någon aktivitet. Osäkert vad, kanske flugfiske eller trainspotting. Hazze är lika hemlighetsfull som vanligt!

De som väljer att komma med bil kommer att få reda på var man kan möta upp tvåhjulingarna.

Samling vid Rasta kl 17.15 Avfärd 17.30


Gubbarna i aprilkommittén hälsar alla välkomna!


Utan att ha en aning om det så hade jag ju helt rätt!

Vaddå trainspotting?

Var femtonde minut passerade ett tåg förbi oss på fem meters avstånd, när vi hade nått vår destination - Trekantens station, som numera är inredd som en loppis. Om vi backar en timme eller så, till Rasta utanför Kalmar, så var det ett skapligt gäng som samlats. Mer än halva klubben hade hörsammat inbjudan. Hälften av dem kom per moped. Vi som hade andra fordon togs hemlighetsfullt åt sidan för att få instruktionen att åka till Trekantens gamla möbelaffär, som ju är nedlagd. Där mötte Vicke upp och visade oss till stationen.

Övriga "riktiga" mopedister fick köra småvägar dit.

Vi fick även instruktioner om att "Tömma blåsan före strid" som man säger i det militära, då vi inte kunde förvänta oss sanitära faciliteter längs vägen. Berit bleknade några grader men höll god min.

Vi kan väl bara säga "skitsnack Hazze" För den som är lite kreativ finns det alltid lösningar!

Som hederligt uppfostrade svenskar så förekom inget onödigt kramande eller kindpussar. Däremot satt man väl lite väl nära på ljugarbänken kanske.

Vi fick en intressant föredragning av historien om Trekantens station av nuvarande ägaren. Niklas, Fredrik, Knut eller vad han nu hette. Det var lite förvirrat. Emellertid fanns en bild på en datorpresentation som herr Nyman sammanställt. se nedan! 

Efter besökarnas rundvandring på stationens/Loppisens båda våningar fick herr Nyman hantera ett antal inköp. De läderhandskar som undertecknad inhandlade har i påskhelgen hårdtestats. De klarade, med bravur, en tjugomilatur runt Öland per MC i ca 10 grader celcius.

Flera "locals" dök upp per moped. En medlem som inte orkade gå de ca 165 m från sin bostad och en bekant till nämnde lathund. Det berikade ju dock mopedsamlingen utanför loppisen så det må vara hänt.

Mötet hade ett lite allvarligare inslag avslutningsvis. Med anledning av rådande läge med myndigheternas skarpa rekomendation om att inte hålla sammankomster med fler än 50 personer så kan klubben inte göra annat än att ställa in vårt planerade mopedrally i juni 2020.

Det är första gången sen vi började anordna rallyn som vi nödgas att ställa in. Ingen är väl glad för det men vi måste vara solidariska och hjälpa till att hantera smittorisken i vårt samhälle.


En ljusglimt och ett hopp står ändå till att vi kanske kan ordna någon variant av rally senare i år, i september. Tiden får utvisa ifall det går.


Mötesarrangörerna tackar de som kom till Trekanten!

Vi som var där tackar dem!


Tvåtakta på och lägg din omvärld i blårök!

Tisdag den 3 mars

Vi kommer att hålla till i Museilokalen på Svenssons Motor utanför Läckeby, vid Mosekrog. Vi har som sagt mycket att prata om utifrån vad som bestämdes på årsmötet.


Ta med dig Kåv å bröö! Klubben står för senap, ketchup och dricka.


Carl-Axel Lars Peter och Åke väntar på oss med kaffet kl 18.00


Välkomna!


P.S.

Vi får hoppas att det inte regnar lika mycket som sist vi var där.

D.S (eller snöar)

Nåja, det spöregnade kanske inte och grillarna slocknade inte heller, fast skönare var det ju inne i lokalen som har en ordentlig braskamin.

Det var bra schwung i grillarna! Man fick vara med på noterna så att inte korvarna förkolnade.

När alla hade droppat in blev vi 20 st. Eftersom vi bara har 23 medlemmar måste det ses som ett mycket bra betyg på intresset för våra möten. En bonusperson ingick dessutom. Vi hoppas att det leder till en förstärkning av medlemskadern. Välkommen!

Nu var det ju inte bara grillar och braskamin som höll ångan uppe vid mötet. En viss spänning infann sig när ordföranden gick igenom förutsättningarna för utauktioneringen av klubbens kära moped. En efter en gav budgivarna upp och till slut kammade Hasse hem dyr(!)- gripen och klubben kommer att få ett rejält tillskott i kassan. En stund senare köpte IngGunn cykelkärran och sen återstod bara att bestämma vad vi skulle göra med militärtältet. Inga av våra kontaktade scoutkårer har visat intresse för det, så beslutet blev att lägga ut tältet på Tradera. Kjelle fick förmånen att hålla i det.


Nästa diskussionspunkt var inköp av jackor och tröjor. Lasse hade kollat upp utbud och priser och fick fortsatt uppdrag att ta fram förslag på tre färger för jackan och lite roliga färger för tröjorna. Det blev kanske inte solklart hur stora klubbdekalerna ska vara men de flesta tyckte väl att ungefär hälften av vårt tröjtryck, som är ca 70 mm, är ett bra riktmärke. Fortsatt beslutsfattande överlåts till styrelsen.


Reslusten och viljan att spendera klubbens pengar är stor. Framåt hösten blir det väl en utflykt igen. Hasse hade som förslag att vi avlägger ett besök i Linneryd. Vi återkommer med detaljer.


Tiden går fort när man har roligt!


Vi tackar Lasse Peter Carl-Axel och Åke för ett bra arrangemang!

Tisdag den 4 februari

Vi har fått förmånen att använda NORDENS förnämliga lokaler uppe i "Tornet" ännu en gång. Det har ju blivit dags för årsmöte.


Fordon av allehanda slag kan ställas på den lilla parkeringsplatsen som ligger innanför Södra vägen så behöver man inte gå så långt.


Kl 18.00 Faller klubban för årsmötets öppnande så kom i god tid!


Styrelsen hälsar samtliga medlemmar i Calmare Mopedunion välkomna till årsmötet 2020!

Det blev ett lysande möte, mycket tack vare Börjes reflexväst.

Vår gamla fina ordförandeklubba slogs flitigt i bordet och valen till styrelseposter och annan formalia gick snabbt och effektivt tack vare en vältrimmad valberedning. Även den blev för öfvrigt omvald.


Trots att Stefan hade förhinder så beslutade årsmötet att inte höja medlemsavgiften som även nästa år (2021) blir 50 riksdaler.


Alla är fortfarande lika sugna på att ordna ett mopedrally även detta året. Diskussionerna gick höga om sträckningen. Vi lär väl återkomma om det längre fram i vår.


Nästa stora diskussionsfråga blev mopeden Örnen som är i klubbens ägo sedan ett antal år. Eftersom man har haft massiva problem att få liv i motorn inlämnades flera kreativa förslag. Någon sa att det nog behövs en präst medan någon annan föreslog en Exorsist.


I klubbens ägo har tillika funnits ett militärtält sedan ännu flera år tillbaka. Det användes ganska flitigt medan klubbens medlemmar var någorlunda rörliga, raska och rastlösa. Bl a var det med vid flera mopedutflykter på Rugen för många, många år sen. Senast Kjelle reste tält var för tre år sedan. Han visade bildbevis på det. Hur som helst beslutades att vi ska försöka sälja militärtältet.


Stadda i kassa som vi är så beslutades även om att köpa in en ny omgång tröjor och klubbmärken.


Uppe i Ruda har man ingen mopedklubb men likväl kommer de att ordna ett mopedrally i samband med en heldagsaktivitet med motortema den 16 maj. Eftersom de genomförde ett första rally förra året, där vi var flera från vår klubb som deltog, kan vi varmt rekommendera alla att åka dit och köra det.


Det kom upp ett flertal frågor vid årsmötet som behöver behandlas vidare vid nästa möte, som förläggs till Svenssons Motor vid Mosekrog utanför Läckeby.


I likhet med förra årsmötet kunde vi hälsa en ny medlem formellt välkommen. Kent Bergström har redan varit med vid flera möten.

Om jag räknar rätt så är vi alltså 23 medlemmar vid årets början.


Vår omvalde ordförande Berit Hubinette tackade för visat intresse på årsmötet och vi tackade henne för ett välordnat arrangemang.


Nu lär vi tyvärr inte kunna vara i den lokalen fler gånger men vi kanske kan få möjlighet att besöka NORDENS nya lokaler norr om stan så småningom.

Copyright © All Rights Reserved