Calmare Moped Union

www.kalmarmopedunion.se

 

Klubbmöten 2020      Mötesvärdar


Januari               Inget möte                    

Februari             Styrelsen

Mars                   Carl-Axel Lars Peter Åke             

April                   Hazze Jörgen och Jörgen Kent

Maj                     Börje Magnus Sven

Juni Rallyt          Tyvärr inställt men det blev en liten klubbutflykt

Juli                     Dragskärs camping och bakluckeloppis på Hossmo café

Augusti              Kjell Stefan Thomas

September          Erland Hasse IngGun

Oktober               Ann-Britt Benke Gert

November           Berit Hillman Örjan

December           Styrelsen

Extra material

De blev inte någon jultomterunda i år. Men jag hämtade min bordsgran med moppen i alla fall:)

Några ljusglimtar i denna annars så fruktansvärt grå och förtvivlade december 2020 

Om du har betänkligheter inför Covidsmitta så kolla in smittorisken när du har moped!


(bilden är stulen någonstans men jag hoppas att upphovsmannen har överseende med att vi sprider budskapet)

Socialförvaltningen i Kalmar goes el-moped! 

Nästa glada tillkännagivande handlar om den framsynta enheten på Socialförvaltningen i Kalmar. Som ni minns hade vi ett möte på Kommunverkstan för några år sedan då vi tittade på elbilar. Sedan dess har vi lagt till sex stycken elbilar i vår bilpool på Nygatan. Den framsynta enheten är givetvis Fastighet och teknik som idag den 14 december körde hem två st el-mopeder av märket Yadea. De ska fylla segmentet mellan trampcyklar, el-cyklar och bilarna. De två glada mopedisterna var inga mindre än vår föredetting Mats Hobring (Berglund) och jag själv. Det blev en kort tur från Södra vägen till Nygatan. De är ganska pigga men svåra att få upp på bakhjulet:)

Mopedjippo! 

I helgen som gick firades ju Lucia på många underfundiga sätt. Ridande Lucia i Trekanten, Tomtar på traktor i Kalmar m m. Om man träffas utomhus och kör runt på varsin moped så va väl f-n om man inte skulle kunna köra ifrån viruset och genomföra en säker aktivitet. Vi har ju inget planerat före årsmötet i februari. Om myndigheterna släpper det allra minsta på restriktionerna efter storhelgerna och vädret inte får för sig att följa gamla mönster så kanske vi kan hitta på nåt kul?

Hör av er med galna idéer som jag kan presentera under

"Klubbmöten 2021" !


Tack för det här säregna året där vi trots allt har lyckats genomföra en hel del roliga och lyckade möten och annat!Redaktören önskar Er alla en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År!

Tisdag den 1 december


INSTÄLLT !


På grund av det rådande läget med pandemin och den ökande smittan i vårt närområde så har styrelsen belutat att ställa in mötet den 1 december då vi brukar samlas för att äta julmat.

Tisdag den 3 november

Vid novembermötet kommer vi att vara bland de allra första som får möjlighet att se NORDENS nya lokaler! Dessutom sköts visningen av Dan och Peter som har varit med under hela projektets gång. Det är en god idé att klä sig varmt eftersom de inte har satt igång uppvärmningen av lokalerna ännu. Efter visningen bjuds vi på fika.


I rondellen strax sydost om bron över E22 svänger man av mot Värsnäs. OBS! FÖRE de nybyggda höghusen tar man av till vänster mot området där NORDEN bygger. Detta är en rättelse från tidigare vägbeskrivning!


Det blir ingen organiserad mopedtur men om vädret tillåter så kom gärna per tvåhjuling!

Kom gärna en stund före 18.00!


Alla hälsas välkomna av Berit Örjan och Hillman!

VI VAR FÖRST!!!

Vi har gjort många besök på olika industrier men jag kan inte påminna mig om att vi har trampat runt i någon större lokal förut.

120 X 120 meter! För dig som inte orkar ta fram miniräknaren så är det smått otroliga 14 400 kvadratmeter! Bara i markplanet! Eftersom det är mycket få väggar inuti så blir det en maffig upplevelse! Det bästa av allt är nog ändå att vi var först! Jag har i a f inte läst eller hört talas om något reportage om andra studiebesök. Men så har vi ju inside kontakter.

Vi kvistade än hit och än dit. I mitten av byggnaden finns en stor kontorsavdelning. Det arbetar fler på kontoret än i monteringen om jag förstod rätt. Runt och ovanför kontoren går en jättestor brygga varifrån man har god utsikt över lokalerna.

Ja - den är stor! En gigantisk hissanordning för materiel!

Vet inte om någon hade sagt att vi var frusna av oss men den enorma värmeanläggningen hade körts igång. Hela anläggningen värms från fjärrvärmenätet. Om något skulle gå fel och de måste värma upp alltihop från 0 så lär väl Lindsdal vara utan värme några dagar.

De stora takfönstren ger kanske bra ljusinsläpp men kan knappast mäta sig med det charmiga tornet på gamla NORDEN.

Tack för en intressant rundvisning Dan och Peter samt varmt välkomna i vår klubb, vi ser fram emot att få se era mopeder till våren!


Tack även Berit, Örjan och Hillman som fixade fikat och att vi överhuvudtaget fick komma dit!

Tisdag den 6 oktober

Vi träffas kl 18.00 i fiket på CityGross.


Jo vi träffades några stycken. Vi fikade och snackade bort några timmar. Men var höll de mötesansvariga hus? 

EXTRA EXTRA!!!

Nu på lördag den 26 september kl 08.00 - 16.00 är det Veteranmarknad hos Läckeby Motorveteraner. Mosekrogvägen 2 Läckeby.

Det handlar om alla slags veteranfordon inklusive mopeder.

Tisdag den 1 september

Med hoppet inställt på att det blir väder för mopedister och inte för bönder och andra odlare, så samlas vi utanför Eko-hallen ute på Hansa City kl 18.00. Vi kör en runda in mot stan och dess södra delar. Målet är grillplatsen utanför Axelssons Cykel & Motor. Du tar som vanligt med dig det du tycker mest om att grilla. Klubben står för dricka, kaffe och te. Vi har, som den snabbtänkte redan har räknat ut, tillgång till lokalen med alla dess faciliteter.


Erland Hasse och IngGun hälsar alla välkomna!

Vädrets makter stod oss bi och mer än så, skönare septemberkväll får man leta i minnet efter. Från Eko-hallen körde vi österut över E22 an. Ja via bron förstås. Efter en liten bit svängde vi av vänster in på en cykelväg och därefter höger ner i diket. Jo, det stämmer faktiskt. En av många kluriga små genvägar eller omvägar som vår ciceron Erland lurade in oss på. Jag ska erkänna att även om jag är hyfsat bekant med området runt Berga och Norrliden så var det ett flertal nya bekantskaper för mig. Dessutom i mitt tycke ett väl avvägt tempo. Vi körde ju på cykelvägar runt sextiden då många var ute och rastade hundar men jag såg inga sura miner någonstans. Tvärtom många leenden och vinkningar. Bäst var den lilla killen vid Norrlidens skatepark som lyste som en sol när vi passerade honom. Färden slingrade förbi Norrlidens centrum och vidare ner mot havet. När vi körde cykelvägen längs havet med Ölandsbron i fonden och en varm kvällssol, kunde det knappast bli bättre. Vi åkte förbi Norrlidsbastun och sen var vi plötsligt vid hästhagen och ridklubben Udden. Efter det ramlade vi ut vid vägen till Ekudden och genade över minigolfbanan...s parkering. Under Ängöleden och sen in mot staun. En liten omväg runt Fredrikskans, så nära att man kunde sträcka ut handen och ta på sidoväggen. Vi körde över det som blir grunden till det nya bostadsområdet som ska förstöra området vid Fredrikskans. Kanske var det sista chansen till att göra det. Så passerade vi i rask takt gamla posthuset, gamla biblioteket och det gamla fängelset för att slutligen bli infångade av bommarna vid Slottsallén. Väl söder om järnvägen komna, så var det inte långt kvar till Ståthållargatan 56. Där väntade Hasse och IngGun med en het grill vid områdets uteplats, nedanför Axelssons Cykel & Motor. 

Alla lät sig väl smaka av sina medhavda korvar. Drycker, senap och ketchup fanns att tillgå på plats av mötesarrangörerna.

I förgrunden ser vi tre moppar som hör hemma i Smedby och i bakgrunden Axelssons källarlokal som osar av gummi och kedjeolja samt stundom av svordomar och nybryggt kaffe.Avslutningsvis upprepar jag mina sista ord innan jag lämnade septembermötet: "Det var nog den finaste mopedrunda jag har kört i Kalmar stads närområde! Heder och tack för det Erland!"

Stort tack även till Hasse och IngGun!

Tisdag den 4 augusti

Inför hösten blev det s a s månadsskifte. Septembergänget tar över augusti och vice versa. Kjell, Stefan och Thomas bjuder in oss till en liten mopedtur i det vackra (förhoppningsvis) vädret. Samling vid Strömbergs kl 18.00 med slutmålet Rafshagen där vi tänder på. Ja grillarna förstås. Du tar själv med dig det du vill lägga på grillen och det du vill dricka. Grillattiraljerna ordnar mötesarrangörerna.

Skulle det, gud förbjude och anamma, bli dåligt väder så är alternativet att vi åker till Rasta istället. Men samling ändå på Strömbergs.


Välkomna!

Ett glatt gäng sugna på såväl mopedkörning som att sätta tänderna i en saftig korv.

Nu måste det bli av att skaffa en Go Pro! Mer trafiksäkert och antagligen mycket bättre kvalitet på åkbilderna.

Efter en fin runda i den helt underbara augustikvällen satte vi oss till bords vid ett nästan färdigdukat sådant. Brasan var i alla fall föredömligt förberedd av hjältarna som avstod mopedkörning. Perfekt glödbädd!

Tack Kalmar kommun för att man får använda sig av facilitererna på Rafshagen utan att behöva vara inskriven på campingen! Ett kul inslag var när det kom fram en kvinna från mellansverige och pratade om hennes makes mopedintresse.


Tack även till Grabbarna grus som ordnade den lyckade utflykten till Rafshagen!

Underbart är kort heter det ju i visan. Augustikvällarna kan vara fantastiska men de blir även kortare och kortare. Kort var dock inte skuggan av eken strax före kl 21.00. Den sträckte sig flera hundra meter tvärs över hela den nyskördade åkern.

Söndag den 26 juli

I din bagage... där ska du ha en liten gubbe som är glaaad!

Var det inte så Galenskaparna sjöng på Macken?


Vi ska besöka en "Bakluckeloppis" den 26 juli. Samling utanför Larssons Motor kl 13.30. Därifrån kör vi en liten runda. Längden beror på vädret och humöret hos deltagarna. Inga spikade planer. Däremot är slutmålet Lantcafé och loppis Hossmo Gård! Loppisen pågår mellan 11.00 - 17.00. När vi kommit fram så tar vi oss en titt och ser ifall det går att göra några fynd. Sen sätter vi oss till bords och tar en fika.

Ingen föranmälan till den här aktiviteten men kom gärna en stund före 13.30!


Det bästa med den här träffen var att få köra i kön bakom alla CMU are fullt utrustade med nya klubbkläderna. Vi är ju inte jättemånga men det är ändå maffigt att se! Nåja, det mesta av det andra var åxå bra och trevligt. Det blev riktigt kanonväder. Fikat och kaffet var jättegott och inte hutlöst dyrt. Ganska bra kvalité på loppisen. Vi var flera som gjorde fynd. Har man t ex glömt var man har lagt sin ryggsäck så kan man alltid köpa en till. Jag hittade en gammal gummiklubba.

Strålande solsken och strålande humör!

Gofika på verandan. Har du inte varit på Hossmo gård och sett den fantastiska renoveringen av det gamla ödehuset så GÖR DET! Mikael Sparretun gjorde det till synes omöjliga. Alla som har sett hur huset stod och förföll hade svårt att tro att det över huvud taget gick att rädda något av det.

Uppsittning marschklara!! Tänk, vissa uttryck sitter kvar ända sen 1975. Men vad löjtnanten hette har jag glömt. Från Hossmo körde vi i kolonn förbi Rinkaby och vidare till Smedby. Där vek jag av söderut och sen vet jag inte mer.

Lördag den 11 juli

Nu duggar aktiviteterna tätt! Kanske delvis ett resultat av att det inte finns så mycket annat att göra. Den 11 juli tar vi oss på olika sätt till Dalskärs Camping och krog för att umgås ute i det fria. Hör av dig till Sven så att vi vet vilka som kommer och hur de tar sig dit!


Ähmm!

Intresset för en längre runda per moped var väl inte jättestort men jag fick en härlig eftermiddag i de djupa skogarna. Hazze och Vicke körde kustvägen. De gav sig iväg så tidigt att vi andra inte hade hunnit dit förrän de gav sig av hemåt igen. Spridda skurar av klubbmedlemmar och andra kompisar avnjöt en delikat kvällsmåltid på Dalskärs krog. Tyvärr har jag inga publicerbara bilder på det. Vi blev iaf inte utkastade. Fast vi var de sista gästerna den kvällen:)

Från Ölvingstorp till Påryd. Vidare på den underbara krokvägen mellan Påryd och Söderåkra. Från Söråkra till Taosås. Därifrån några km söderut till Gettnabo och sen 200m österut. Sista biten nordost och upp till Bergkvara var så krokig att jag närapå hade nerlägg i kurvorna med mitt 30-ekipage. Har inte kört den biten förut (Gummebovägen) men ska definitivt göra det igen. Kolla på Google Maps!

Lördag den 4 juli

Gå ut och ha en trevlig kväll med mopedgänget och kanske rulla hatt?

Kl 18.00 träffas vi och äter en bit mat tillsammans. Vi passar på att bestämma lite närmare vad vi ska göra av de ljumma kvällarna i juli.

Datumet för Bergkvara och Dalskärs camping är satt till den 11 juli. Ni som har lust att köra moped hela vägen dit kan kontakta Sven. Förslaget är att vi samlas i Ölvingstorp kl 14.00 och kör via Påryd och Söderåkra. Ta med dig lite fika eller mellanmål som vi inmundigar längs vägen. Det blir ca 4-5 mil från Ölvingstorp. Är det riktigt ruskväder så är det möjligt att det inte blir mopedåkning.

Förslag på datum för Hossmo café är den 26 juli då de har bakluckeloppis där. Vilken tid vi ska träffas får väl tas under middagen den 4/7.

Och var ska vi då träffas den 4? Berit skickar ut sms om vilken restaurang som får glädjen att servera oss:)

Det blev Stensö och First Camp som drog det längsta strået och fick nöjet att servera Calmare MopedUnions medlemmar på lördagskvällen. Vi blev ganska många faktiskt. Vi hann prata en del om kommande aktiviteter innan underhållningen körde igång. Sen drog halva gänget hem och resten satt kvar och muttrade om hög volym. Personligen tyckte jag att tjejerna lyckades få ganska bra fart på de övriga gästerna. Fast det var kanske inte läge för att sitta och småprata vid borden.

De flesta hade hörsammat uppmaningen om att ha våra nya klubbkläder. Ska bli spännande att tvätta den nya pikétröjan. Läcker färg! Ska nog testa att tvätta den tillsammans med en gammal vit tröja.

First Camp Bistro hade bara varit igång en vecka när vi gästade dem. I ärlighetens namn var väl maskineriet inte helt inkört i alla avseenden men gamla goa Stensö har ändå sin charm. Längst bak kan man skymta två pigga tjejer som verkligen satte fart på stämningen!

Sommaren är ju egentligen den bästa tiden att vara ute och köra moped och flera har sagt att vi borde passa på att köra några rundor även i juli månad. Ett förslag är en kortare runda och ta en kvällsfika på Hossmo café. Kanske en vardagkväll i början eller slutet av juli.


Ett annat förslag är att vi äntligen kommer iväg ner till Bergkvara och Dalskärs camping. Vi tänker oss ett mycket öppet upplägg så att var och en kan göra det på sitt sätt. Jag tänker personligen att köra moped från Ölvingstorp via Påryd och Söderåkra. Jag stannar kvar över natten och campar för att kunna njuta ordentligt av vad bar.. naturen har att bjuda på där. Kanske någon bara vill köra fram och tillbaka över dagen. Någon kanske hellre tar MC eller bil dit och umgås med gänget på kvällen. Vi bor ju än så länge i ett fritt land!


Datumen för de här aktiviteterna ska vi försöka fastställa inom kort!


Till sist en påminnelse om att hämta ut jackor och tröjor hos Hasse Axelsson i den nya lokalen.

 

                                Inget  UnionsRally 6 juni 2020

 

         Vi har planerat årets rally till första lördagen i juni som vanligt,

                      MEN ni har sett på nyheterna vad som händer.

      Calmare Moped Union har därför beslutat att ställa in årets rally.

 

                   Ev. kör vi ett mindre rally i slutet av september

                                 men inget är definitivt bestämt.

                  Kolla på vår hemsida www.kalmarmopedunion.se

                                       där vi lägger ut information.

 

  Hjälp oss sprida denna information, vi har visserligen en stor mängd        mailadresser till gamla rallydeltagare men många fungerar inte.

 

 Det är inte förbjudet att dra en runda i ensamhet och sprida blårök!!!!!

                                   Ta väl hand om er!

 

Lördag den 6 juni

Rallyt i juni 2020 är och förblir inställt!


För att inte klubbmedlemmarna ska drabbas av abstinens så planeras en aktivitet enbart för klubbens medlemmar med inriktning på en riktig långrunda per moped. Vi utgår från Larssons Motor och kör norrut via småvägar. Mot Läckeby, Rockneby och Kåremo, för att sedan köra ut mot kusten. Om hängslena håller och vi inte får för många loppor på tändstiften så tänker vi äta lunch på Timmernabbens Rökeri. Därefter är planerna inte så hårt fastställda. Den som vill får ta med sig varm dryck och något tilltugg att mumsa på antingen på vägen ut eller hem, ifall vi inte hittar något lämpligt fikaställe.


Samling och avfärd från Larssons Motor kl 09.00 på lördagsmorgonen.

Räkna med att det blir en lång dag i friska luften!

För att vi ska ha ett hum om hur många som kommer är det anmälan till Berit senast den 4 juni.

Välkomna!

Väderutsikterna inför mopedrundan var väl inte de ljusaste. Den varma , sköna försommardagen som vi hade hoppats på byttes mot en ganska blåsig, halvkall och tidvis regnig dag. De flesta tappade lusten och hoppade av redan före men ett litet tappert gäng gav sig iväg. 

Fyra man startade som planerat från Kalmar och körde upp till Läckeby där Lasse anslöt. Han guidade sedan gänget längs småvägar norrut och upp till Rugstorps lantgård där man tog en välkommen kaffepaus. På grund av vädret beslöt man att det kunde vara ganska lagom att vända tillbaka och inte fullborda den ganska långa rundan som det var tänkt.

Lasse i full mundering hade säkert kunna köra ända till Oskarshamn om så var men de andra mer normala mopedisterna var nöjda med att vända hemåt efter Rugstorp. Hazze och Jörgen Pihl var med och körde. Så även Christoffer som var med vid mötet på Hydroscand för en månad sen och nykomlingen Mikael. Heder åt er insats! Klarar ni ett sånt äventyr så klarar ni säkert att stå ut med alla andra stollar i vår klubb!

Tisdag den 5 maj

Som det ser ut en vecka före majmötet bedömer vi att vi ska kunna träffas och ha en aktivitet, givetvis med hänsyn taget till social distansering. Vi inleder med en liten mopedtur från Kalmars södra- till de norra stadsdelarna. På norra industriområdet bjuds vi in till en fikastund och visning av lokaler. Det blir inte annorlunda än att gå och handla i en större affär. Alla klubbmedlemmar är välkomna! Om någon känner oro för att delta så ska ingen annan säga något om det. Var och en tar sitt beslut!

För att kunna beräkna hur många liter kaffe och hur många kilo vetebröd som ska förberedas gäller anmälan till Sven Carlsson senast söndagen den 3 maj kl 18.00.

Ring SMS'a eller maila! (eller varför inte sväng förbi mitt?)


Samling på Tegelviken vid Kalmar Södras träningsplan kl 17.30


Hjärtinnerligen Välkomna!

På med solglasögen eller svetsglas för här kommer en blänkare:

Vi som ansvarar för mötet den 5 maj håller tummarna för att det inte blir fler och hårdare restriktioner utan att vi kan ordna ett moppemöte inom klubben. Vi blir ju max ett tjugotal. Håll korpgluggarna öppna och landa in här på hemsidan med jämna mellanrum så får du veta ifall det blir något av i maj! 

Ett glatt gäng dök upp vid Södra utmarken. En del så ivriga att de varit där en timma före utsatt tid. Det smög sig även in en Japan i gänget. Ja, inte till nationalitet som person men körandes en Suzuki -79. Christoffer Weihs hade fått nys om vårt möte. Vi hälsar honom välkommen och hoppas att han inte blev avskräckt av det första mötet med oss!

Efter en längre runda än som var tänkt med lite kluriga genvägar så nådde vi vårt mål - Hydroscands lokaler på Dragonvägen. De där skyltarna med ett streck över bil och mc, det måste väl betyda att man ska köra moped där?


Vi möttes av en stor manlig grill och fick oss till livs mycket välsmakande korvar.

Att grabbarna som driver butiken har ett mopedintresse gick inte att ta miste på. Ett par perfekt renoverade mopeder stod i pole position när vi klev in.

Rör det rör - rör det oss! Den reklamen hade Läckeby Rör på 80-talet. Vet inte om det går att hitta på någon liknande slogan om slangar. I så fall kan Hydroscand med stolthet använda den. Slangar för olja, vatten, luft och allt annat du kan komma på att ha en slang till. I alla tänkbara dimensioner åxå. Här fanns mycket intressant att titta på och även att köpa. De har även en fräsch reparationsbuss som används när något gått sönder ute i buschen. Det brukar ju sällan paja hemma i garaget så att säga.


Vi tackar för god mat och ett intressant besök! Välkomna till nästa års rally!

Tisdag den 7 april

Jösses vad det har hänt mycket de senaste två veckorna!

När vi satt på mötet ute på Svenssons Motor och pratade om vad vi skulle göra av alla våra pengar och smidde planer på utflykter... inte var det någon som nämnde ordet Coronavirus då!

Gänget som planerar aprilmötet har dock inga tankar på att ställa in det! Det blir i huvudsak en uteaktivitet - vi ska helt enkelt ut och köra moped! En runda på ca tre mil med ett stopp på halva vägen för lite fika, plus någon aktivitet. Osäkert vad, kanske flugfiske eller trainspotting. Hazze är lika hemlighetsfull som vanligt!

De som väljer att komma med bil kommer att få reda på var man kan möta upp tvåhjulingarna.

Samling vid Rasta kl 17.15 Avfärd 17.30


Gubbarna i aprilkommittén hälsar alla välkomna!


Utan att ha en aning om det så hade jag ju helt rätt!

Vaddå trainspotting?

Var femtonde minut passerade ett tåg förbi oss på fem meters avstånd, när vi hade nått vår destination - Trekantens station, som numera är inredd som en loppis. Om vi backar en timme eller så, till Rasta utanför Kalmar, så var det ett skapligt gäng som samlats. Mer än halva klubben hade hörsammat inbjudan. Hälften av dem kom per moped. Vi som hade andra fordon togs hemlighetsfullt åt sidan för att få instruktionen att åka till Trekantens gamla möbelaffär, som ju är nedlagd. Där mötte Vicke upp och visade oss till stationen.

Övriga "riktiga" mopedister fick köra småvägar dit.

Vi fick även instruktioner om att "Tömma blåsan före strid" som man säger i det militära, då vi inte kunde förvänta oss sanitära faciliteter längs vägen. Berit bleknade några grader men höll god min.

Vi kan väl bara säga "skitsnack Hazze" För den som är lite kreativ finns det alltid lösningar!

Som hederligt uppfostrade svenskar så förekom inget onödigt kramande eller kindpussar. Däremot satt man väl lite väl nära på ljugarbänken kanske.

Vi fick en intressant föredragning av historien om Trekantens station av nuvarande ägaren. Niklas, Fredrik, Knut eller vad han nu hette. Det var lite förvirrat. Emellertid fanns en bild på en datorpresentation som herr Nyman sammanställt. se nedan! 

Efter besökarnas rundvandring på stationens/Loppisens båda våningar fick herr Nyman hantera ett antal inköp. De läderhandskar som undertecknad inhandlade har i påskhelgen hårdtestats. De klarade, med bravur, en tjugomilatur runt Öland per MC i ca 10 grader celcius.

Flera "locals" dök upp per moped. En medlem som inte orkade gå de ca 165 m från sin bostad och en bekant till nämnde lathund. Det berikade ju dock mopedsamlingen utanför loppisen så det må vara hänt.

Mötet hade ett lite allvarligare inslag avslutningsvis. Med anledning av rådande läge med myndigheternas skarpa rekomendation om att inte hålla sammankomster med fler än 50 personer så kan klubben inte göra annat än att ställa in vårt planerade mopedrally i juni 2020.

Det är första gången sen vi började anordna rallyn som vi nödgas att ställa in. Ingen är väl glad för det men vi måste vara solidariska och hjälpa till att hantera smittorisken i vårt samhälle.


En ljusglimt och ett hopp står ändå till att vi kanske kan ordna någon variant av rally senare i år, i september. Tiden får utvisa ifall det går.


Mötesarrangörerna tackar de som kom till Trekanten!

Vi som var där tackar dem!


Tvåtakta på och lägg din omvärld i blårök!

Tisdag den 3 mars

Vi kommer att hålla till i Museilokalen på Svenssons Motor utanför Läckeby, vid Mosekrog. Vi har som sagt mycket att prata om utifrån vad som bestämdes på årsmötet.


Ta med dig Kåv å bröö! Klubben står för senap, ketchup och dricka.


Carl-Axel Lars Peter och Åke väntar på oss med kaffet kl 18.00


Välkomna!


P.S.

Vi får hoppas att det inte regnar lika mycket som sist vi var där.

D.S (eller snöar)

Nåja, det spöregnade kanske inte och grillarna slocknade inte heller, fast skönare var det ju inne i lokalen som har en ordentlig braskamin.

Det var bra schwung i grillarna! Man fick vara med på noterna så att inte korvarna förkolnade.

När alla hade droppat in blev vi 20 st. Eftersom vi bara har 23 medlemmar måste det ses som ett mycket bra betyg på intresset för våra möten. En bonusperson ingick dessutom. Vi hoppas att det leder till en förstärkning av medlemskadern. Välkommen!

Nu var det ju inte bara grillar och braskamin som höll ångan uppe vid mötet. En viss spänning infann sig när ordföranden gick igenom förutsättningarna för utauktioneringen av klubbens kära moped. En efter en gav budgivarna upp och till slut kammade Hasse hem dyr(!)- gripen och klubben kommer att få ett rejält tillskott i kassan. En stund senare köpte IngGunn cykelkärran och sen återstod bara att bestämma vad vi skulle göra med militärtältet. Inga av våra kontaktade scoutkårer har visat intresse för det, så beslutet blev att lägga ut tältet på Tradera. Kjelle fick förmånen att hålla i det.


Nästa diskussionspunkt var inköp av jackor och tröjor. Lasse hade kollat upp utbud och priser och fick fortsatt uppdrag att ta fram förslag på tre färger för jackan och lite roliga färger för tröjorna. Det blev kanske inte solklart hur stora klubbdekalerna ska vara men de flesta tyckte väl att ungefär hälften av vårt tröjtryck, som är ca 70 mm, är ett bra riktmärke. Fortsatt beslutsfattande överlåts till styrelsen.


Reslusten och viljan att spendera klubbens pengar är stor. Framåt hösten blir det väl en utflykt igen. Hasse hade som förslag att vi avlägger ett besök i Linneryd. Vi återkommer med detaljer.


Tiden går fort när man har roligt!


Vi tackar Lasse Peter Carl-Axel och Åke för ett bra arrangemang!

Tisdag den 4 februari

Vi har fått förmånen att använda NORDENS förnämliga lokaler uppe i "Tornet" ännu en gång. Det har ju blivit dags för årsmöte.


Fordon av allehanda slag kan ställas på den lilla parkeringsplatsen som ligger innanför Södra vägen så behöver man inte gå så långt.


Kl 18.00 Faller klubban för årsmötets öppnande så kom i god tid!


Styrelsen hälsar samtliga medlemmar i Calmare Mopedunion välkomna till årsmötet 2020!

Det blev ett lysande möte, mycket tack vare Börjes reflexväst.

Vår gamla fina ordförandeklubba slogs flitigt i bordet och valen till styrelseposter och annan formalia gick snabbt och effektivt tack vare en vältrimmad valberedning. Även den blev för öfvrigt omvald.


Trots att Stefan hade förhinder så beslutade årsmötet att inte höja medlemsavgiften som även nästa år (2021) blir 50 riksdaler.


Alla är fortfarande lika sugna på att ordna ett mopedrally även detta året. Diskussionerna gick höga om sträckningen. Vi lär väl återkomma om det längre fram i vår.


Nästa stora diskussionsfråga blev mopeden Örnen som är i klubbens ägo sedan ett antal år. Eftersom man har haft massiva problem att få liv i motorn inlämnades flera kreativa förslag. Någon sa att det nog behövs en präst medan någon annan föreslog en Exorsist.


I klubbens ägo har tillika funnits ett militärtält sedan ännu flera år tillbaka. Det användes ganska flitigt medan klubbens medlemmar var någorlunda rörliga, raska och rastlösa. Bl a var det med vid flera mopedutflykter på Rugen för många, många år sen. Senast Kjelle reste tält var för tre år sedan. Han visade bildbevis på det. Hur som helst beslutades att vi ska försöka sälja militärtältet.


Stadda i kassa som vi är så beslutades även om att köpa in en ny omgång tröjor och klubbmärken.


Uppe i Ruda har man ingen mopedklubb men likväl kommer de att ordna ett mopedrally i samband med en heldagsaktivitet med motortema den 16 maj. Eftersom de genomförde ett första rally förra året, där vi var flera från vår klubb som deltog, kan vi varmt rekommendera alla att åka dit och köra det.


Det kom upp ett flertal frågor vid årsmötet som behöver behandlas vidare vid nästa möte, som förläggs till Svenssons Motor vid Mosekrog utanför Läckeby.


I likhet med förra årsmötet kunde vi hälsa en ny medlem formellt välkommen. Kent Bergström har redan varit med vid flera möten.

Om jag räknar rätt så är vi alltså 23 medlemmar vid årets början.


Vår omvalde ordförande Berit Hubinette tackade för visat intresse på årsmötet och vi tackade henne för ett välordnat arrangemang.


Nu lär vi tyvärr inte kunna vara i den lokalen fler gånger men vi kanske kan få möjlighet att besöka NORDENS nya lokaler norr om stan så småningom.