Calmare Moped Union

www.kalmarmopedunion.se

 

Klubbmöten 2020      Mötesvärdar


Januari               Inget möte                    

Februari             Styrelsen

Mars                   Carl-Axel Lars Peter Åke

             

April                   Hazze Jörgen och Jörgen Kent


Maj                     Börje Magnus Sven

Juni Rallyt          Samtliga medlemmar

Juli inget möte

Augusti               Erland Hasse IngGun

September          Kjell Stefan Thomas

Oktober               Ann-Britt Benke Gert

November           Berit Hillman Örjan

December           Styrelsen


Tisdag den 7 april

Jösses vad det har hänt mycket de senaste två veckorna!

När vi satt på mötet ute på Svenssons Motor och pratade om vad vi skulle göra av alla våra pengar och smidde planer på utflykter... inte var det någon som nämnde ordet Coronavirus då!

Gänget som planerar aprilmötet har dock inga tankar på att ställa in det! Det blir i huvudsak en uteaktivitet - vi ska helt enkelt ut och köra moped! En runda på ca tre mil med ett stopp på halva vägen för lite fika, plus någon aktivitet. Osäkert vad, kanske flugfiske eller trainspotting. Hazze är lika hemlighetsfull som vanligt!

De som väljer att komma med bil kommer att få reda på var man kan möta upp tvåhjulingarna.

Samling vid Rasta kl 17.15 Avfärd 17.30


Gubbarna i aprilkommittén hälsar alla välkomna!


Tisdag den 3 mars

Vi kommer att hålla till i Museilokalen på Svenssons Motor utanför Läckeby, vid Mosekrog. Vi har som sagt mycket att prata om utifrån vad som bestämdes på årsmötet.


Ta med dig Kåv å bröö! Klubben står för senap, ketchup och dricka.


Carl-Axel Lars Peter och Åke väntar på oss med kaffet kl 18.00


Välkomna!


P.S.

Vi får hoppas att det inte regnar lika mycket som sist vi var där.

D.S (eller snöar)

Nåja, det spöregnade kanske inte och grillarna slocknade inte heller, fast skönare var det ju inne i lokalen som har en ordentlig braskamin.

Det var bra schwung i grillarna! Man fick vara med på noterna så att inte korvarna förkolnade.

När alla hade droppat in blev vi 20 st. Eftersom vi bara har 23 medlemmar måste det ses som ett mycket bra betyg på intresset för våra möten. En bonusperson ingick dessutom. Vi hoppas att det leder till en förstärkning av medlemskadern. Välkommen!

Nu var det ju inte bara grillar och braskamin som höll ångan uppe vid mötet. En viss spänning infann sig när ordföranden gick igenom förutsättningarna för utauktioneringen av klubbens kära moped. En efter en gav budgivarna upp och till slut kammade Hasse hem dyr(!)- gripen och klubben kommer att få ett rejält tillskott i kassan. En stund senare köpte IngGunn cykelkärran och sen återstod bara att bestämma vad vi skulle göra med militärtältet. Inga av våra kontaktade scoutkårer har visat intresse för det, så beslutet blev att lägga ut tältet på Tradera. Kjelle fick förmånen att hålla i det.


Nästa diskussionspunkt var inköp av jackor och tröjor. Lasse hade kollat upp utbud och priser och fick fortsatt uppdrag att ta fram förslag på tre färger för jackan och lite roliga färger för tröjorna. Det blev kanske inte solklart hur stora klubbdekalerna ska vara men de flesta tyckte väl att ungefär hälften av vårt tröjtryck, som är ca 70 mm, är ett bra riktmärke. Fortsatt beslutsfattande överlåts till styrelsen.


Reslusten och viljan att spendera klubbens pengar är stor. Framåt hösten blir det väl en utflykt igen. Hasse hade som förslag att vi avlägger ett besök i Linneryd. Vi återkommer med detaljer.


Tiden går fort när man har roligt!


Vi tackar Lasse Peter Carl-Axel och Åke för ett bra arrangemang!

Tisdag den 4 februari

Vi har fått förmånen att använda NORDENS förnämliga lokaler uppe i "Tornet" ännu en gång. Det har ju blivit dags för årsmöte.


Fordon av allehanda slag kan ställas på den lilla parkeringsplatsen som ligger innanför Södra vägen så behöver man inte gå så långt.


Kl 18.00 Faller klubban för årsmötets öppnande så kom i god tid!


Styrelsen hälsar samtliga medlemmar i Calmare Mopedunion välkomna till årsmötet 2020!

Det blev ett lysande möte, mycket tack vare Börjes reflexväst.

Vår gamla fina ordförandeklubba slogs flitigt i bordet och valen till styrelseposter och annan formalia gick snabbt och effektivt tack vare en vältrimmad valberedning. Även den blev för öfvrigt omvald.


Trots att Stefan hade förhinder så beslutade årsmötet att inte höja medlemsavgiften som även nästa år (2021) blir 50 riksdaler.


Alla är fortfarande lika sugna på att ordna ett mopedrally även detta året. Diskussionerna gick höga om sträckningen. Vi lär väl återkomma om det längre fram i vår.


Nästa stora diskussionsfråga blev mopeden Örnen som är i klubbens ägo sedan ett antal år. Eftersom man har haft massiva problem att få liv i motorn inlämnades flera kreativa förslag. Någon sa att det nog behövs en präst medan någon annan föreslog en Exorsist.


I klubbens ägo har tillika funnits ett militärtält sedan ännu flera år tillbaka. Det användes ganska flitigt medan klubbens medlemmar var någorlunda rörliga, raska och rastlösa. Bl a var det med vid flera mopedutflykter på Rugen för många, många år sen. Senast Kjelle reste tält var för tre år sedan. Han visade bildbevis på det. Hur som helst beslutades att vi ska försöka sälja militärtältet.


Stadda i kassa som vi är så beslutades även om att köpa in en ny omgång tröjor och klubbmärken.


Uppe i Ruda har man ingen mopedklubb men likväl kommer de att ordna ett mopedrally i samband med en heldagsaktivitet med motortema den 16 maj. Eftersom de genomförde ett första rally förra året, där vi var flera från vår klubb som deltog, kan vi varmt rekommendera alla att åka dit och köra det.


Det kom upp ett flertal frågor vid årsmötet som behöver behandlas vidare vid nästa möte, som förläggs till Svenssons Motor vid Mosekrog utanför Läckeby.


I likhet med förra årsmötet kunde vi hälsa en ny medlem formellt välkommen. Kent Bergström har redan varit med vid flera möten.

Om jag räknar rätt så är vi alltså 23 medlemmar vid årets början.


Vår omvalde ordförande Berit Hubinette tackade för visat intresse på årsmötet och vi tackade henne för ett välordnat arrangemang.


Nu lär vi tyvärr inte kunna vara i den lokalen fler gånger men vi kanske kan få möjlighet att besöka NORDENS nya lokaler norr om stan så småningom.

Copyright © All Rights Reserved